top of page

Történetünk

Az egész egy szokásosnak mondható meleg, párás, nyári napon kezdődött. Munkánk végeztével leültünk beszélgetni a barátaimmal egy tölgyfa árnyékában. Egy ideje már csak a fák susogását hallgattuk, amikor hirtelen megtörtem a csendet ,, srácok én készítek egy fabiciklit’’ mire ők nevetésben törtek ki mondván, hogy nem vagyok normális - asztalos szakmabeliként jól tudták, mekkora kihívással jár egy ilyen projekt. Ettől a váratlan ötlettől vezérelve született meg a Satti Wood Bike gondolata. 

Sztezsán Attila

Hogy ki vagyok? 

DSC04118-2.jpg

Egy megrögzött bútorasztalos vagyok, aki a 20-as éveiben menthetetlenül beleszeretett a fa megmunkálásába. Idestova 20 éve ezzel a számomra igen szép szakmával telnek a napjaim.

DSC04882.jpg

2003 óta vállalkozóként saját asztalos műhelyet alapítottam.

Mi ragadott meg a bútorkészítésben? A fantázia éhsége. Egészen egy bútor megtervezésétől a kivitelezésen át a teljes folyamathoz elképesztő fantázia szükségeltetik.

A fából készült kerékpár viszont egy egészen más szintet képvisel a többi asztalos munkámhoz képest, mondhatjuk úgy is, hogy a királynő közöttük. Ha példának veszek egy rettentően komplikált bútort, mondjuk egy pékség bútort, amihez nagy hajlított üvegektől kezdve mindenféle dolog szükséges, amit csak egy asztalos el tud képzelni, akkor annak az elkészítése százszor egyszerűbb, mint egy Satti Wood Bike kivitelezése. Akár a komplikáltságát nézzük, akár azt, mekkora szaktudást igényel a megvalósítása.

DSC04222.jpg

 Pontosan ez, a benne rejlő kihívás ösztönzött igazán a megalkotására. Elindulni egy járatlan úton, ahol magam fedezzem fel a szükséges lépéseket és ha jó irányba haladok, mindig egy arasznyival közelebb kerülök a célhoz.

Persze az elején akadtak tévutak, nem sikerült minden elsőre, de ettől csak még elhivatottabb lettem. Mindig is szerettem nagy fába vágni a fejszémet, bővíteni a szakmai ismereteimet, széleskörűen képezni magam és új technológiákat kipróbálni.

DSC04218.jpg

Az első bicikli megszületése 2 évbe telt, kezdve a tervezéstől, a fák kiválasztásán át a megvalósításig. Az előrehaladást természetesen nagyban korlátozta, hogy mellette a legnagyobb fókusz a már jól működő, szakmai körökben is elismert asztalos vállalkozásom vezetésén volt - emiatt számtalanszor teljesen félre kellett tennem a fa kerékpár projektet, aztán időről-időre újra elővettem, éjszakánként, ha nem tudtam aludni, akkor ezzel foglalkoztam. 

DSC04204.jpg

A legelső váz teljes kudarc volt, még most is ott lóg a műhelyem falán emléket állítva az első szárnypróbálgatásoknak. A második váznak több átalakítás után a 3. verziója már jól használhatóra sikerült. Azóta rengeteget fejlesztettünk a kivitelezésen és mára odáig jutottunk, hogy Magyarországon jelenleg egyedül mi foglalkozunk rendelésre készült fakerékpárak forgalmazásával.

DSC04881.jpg

Hogy mi a víziónk? Talán a fához fűződő mély érzelmeim mondatják ezt velem, de hiszem, egy prémium márka van születőben és mindent megteszek azért, hogy ezt az álmot valóra váltsuk.

bottom of page