top of page

Miért fa?

A fa természetes szépsége mellett a tartóssága is nagy előnyt jelent. Fiatal korodban vásárolt Satti Wood Bike-odat akár az unokáidnak is továbbajándékozhatod, hogy hozzád hasonlóan ők is szép emlékekkel gazdagodjanak, miközben vidáman falják a kilométereket a bicikli nyergében ülve.

 

Garantáltan generációkon átívelő ajándék válhat belőle bárki számára. Köszönhetően a megfelelő, 8 rétegű felületkezelésnek jobban ellenáll a változó időjárásnak, mint hagyományos fémvázú változatai.

 

A különböző fafajták eltérnek egymástól merevségükben illetve húzó-szakító szilárdságukban is. Megfelelően kombinálva rugalmas és könnyű, ugyanakkor erős és megbízható végeredményt kaphatunk. 

 

A kézműves megmunkálás és kidolgozás különleges megjelenést, könnyed eleganciát, áramvonalasságot kölcsönöz a kerékpárnak. A fa természetes tulajdonsága révén remekül elnyeli a rezgéseket emiatt csendes és légies érzést kelt a használójában. 

 

DSC04213.jpg

Kiváló minőségű, osztályon felüli, nyugodt és száraz, középesen kemény vagy keményfa alapanyaggal dolgozunk, jelenleg fekete diót és kőrist használunk. Ezek keverékéből születtek meg eddigi minta kerékpárjaink. A krém színűnél a kőris dominál, míg a sötétebb változat esetén a fekete dió, de a két fafajta kombinálásának csak dizájn szempontjából van jelentősége.

DSC03859.jpg
DSC03664.jpg
DSC03973.jpg
DSC03968.jpg
DSC04126.jpg

A váz belső üreggel rendelkezik, tömege nagyjából megfelel egy hagyományos biciklinek, de nem is az a célunk, hogy egy karbonvázas bicikli pehelysúlyával versenyezzünk, hisz egy Satti Wood Bike-nak lelke van, ez teszi igazán különlegessé és ezt nem csak mi, az alkotók érezzük…minden más ember lelkébe bizsergést, szemébe csillogást csal. Vedd fel velünk a kapcsolatot és tapasztald meg te is!

bottom of page